PDF Kitaplar sayfamız "Çizgi Söğüt Gölgesi-İçimizi Isıtanlar" PDF kitabı ve sesli anlatımları ile yenilendi.

İçimizi Isıtanlar

Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.

Çizgi Market

Genç Mühendisler: "Ben de Sonunda Bilgisayarcı Oldum" adlı kitabımı ücretsiz isteyebilirsiniz.

Blog İstatistikleri

  • 145.922 Ziyaretçi

Tablet PC’ler bilgisayar mı yoksa sanal bebek mi?

sanalSon aylarda Fatih Projesi motivasyonu ile birçok ebeveynin çocuklarına “Tablet PC” satın alma güdüsünün arttığını ve bu talepten kötü niyetle faydalanma emarelerini ve 1990’ların sanal bebek furyasına benzer Çin’in çöpleri ile ülkemizin kaynaklarının heba olduğunu ibretle izliyoruz. US$ 38 fiyatla Çin’den satın alınan bu ürünler aslında düşük verimli batarya, sahte etiketlenmiş ekran çözünürlükleri, anlamsız kamera özellikleri ve işlemci performansı ile ülkemizde özellikle ekonomik alış veriş yapılabilen mağazalarda kanunsuz bir şekilde pazarlanmaktadır.

Teknik düzenlemelere uygun olmayan ürün etiket, reklam ve kullanım kılavuz ile donanmış, çok düşük profilli (adeta çöp) bu ürünler için ithalatçıları ve toplumu uyarmak istiyorum. Bu ürünler bir masaüstü Bilgisayarın veya Dizüstü/UltraBook Bilgisayarın yerini dolduramayacağı gibi üretim kalitesi açısından da en fazla 6 ay ömürleri bulunmaktadır. İlk altı ay içinde bile defalarca bozulan, düşük ve uygunsuz WiFi özellikleri ile servis kapılarında kullanıcıları süründüren, en fazla 1 saat pil süresi olan ve altı ay sonra pili büyük ihtimal şarj bile olmayacak, teknik özellikleri tamamen sahte bu ürünleri satın almayınız ve satışını yapmayınız.

Tablet PC satın alırken en azından teknik servis alabilmeniz için bilinen bir bilgisayar ithalatçısının ürünü olmasına dikkat ediniz. Tablet PC sadece bulut bilişim kaynaklarına rahatça erişebileceğiniz bir bilişim cihazı olup hiçbir zaman tam anlamıyla bilgisayarı öğrenmek amacı ile kullanılamaz. Tablet PC’yi kullanmak marifet olmayıp, sadece FaceBook, Twitter ve benzeri sosyal ağlara bağlanmak da bilgisayar kullanmak değildir. Tıklamak veya parmağınızın ucu ile çekiştirmek sadece tüketmektir. Bilgisayarda üretmek ise klavye ile yazı yazmaktır. Kod yazmak, doküman ve sunu hazırlamak, ödev hazırlamak, grafik ve web tasarımları yapmak, çoklu ortam incelemek..vs bunların hiçbirisi 7 inch 150.- TL’ye satılan bir “tablet bilgisayarda” tam anlamıyla yapılamaz.  Analitik düşünmeyi öğrenmesi gereken, üretken, okuyan ve yazan bir gençlik için bugünkü anlamıyla “tabletler” bir tuzaktır.

Aldığımız duyumlara göre T.C Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından Uluslararası Gözetim amaçlı yetkilendirilmiş bazı kuruluşların (*) özellikle benim “çöp” olarak tanımladığım bu cihazları toplayacağını, test edeceğini ve haksız rekabet oluşturan bu tür uygulamaları (sahte etiketler, kalitesiz ve düşük profilli ürünler, yanlış etiketleme ve ilanlar..vs) gördüğünde ithalatçılarını arayarak ilanların kaldırılmasını ve uygulamanın durdurulmasını isteyeceğini biliyoruz. Geçmişte Uluslararası Gözetim amaçlı yetkilendirilmiş bu kuruluşların vasıtası ile tespit edilen uygunsuzluklar için yapılan şikayetlerin Bakanlıklarda, Rekabet Kurumunda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinde ciddi sorunlara neden olduğunun bilincindeyiz.

 

(*) TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği Piyasa Gözetim Komisyonu : TÜBİDER sektörel ve mesleki standartların oluşturulması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve tüketicinin korunması amacıyla 2007 yılında üye bilişim firmalarının elektronik ve bilgisayar mühendislerinden oluşturduğu Piyasa Gözetim komisyonunu faaliyete sokmuştur. Bu komisyon bilişim piyasasına arz edilen ürün ve hizmetlerin etiket ve standartlarını inceleyerek haksız rekabet yaratan, tüketiciyi aldatmaya yönelik girişimleri yasal yoldan önlenmesi amaçlamaktadır. Bu konuda sektörde yaygın olan şikayetler incelenmiş ve UPS, webcam, power supply, bluetooth, memory ürünlerinde etiket standartlarını oluşturmayı başarmıştır. Bu çalışmalarının sonucunda TÜBİDER gümrükler ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Hakem heyetleri tarafından resmi olarak görüş sorulan bir kurum haline gelmiş, ayrıca uluslar arası geçerliliği olan ‘Uluslar arası Piyasa Gözetim Şirketi Sertifikası’na sahip olmuştur.
http://www.tubider.org.tr/?page_id=1571
 
 
ups4
 

 Save as PDF

3 comments to Tablet PC’ler bilgisayar mı yoksa sanal bebek mi?

  • Niyazi hocam,

    yazınız çok güzel elinize sağlık. Hocam müsaade ederseniz kaynak göstererek yazınızı yayınlayabilir miyim?

  • Niyazi SARAL

    Tabiki…

  • denizkizi07

    Hocam keşke elimizden birşey gelse ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz artık. Tek yapabildiğim buna benzer içerikteki yazıları paylaşmak oluyor. Acınızı derinden hissediyorum. Eğitim adı altında çok başka amaçların olduğu kesin.

    “Benim Türk’lüğüm; büyük Türk düşünürü,önderi,vatanseveri,onurlusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Devleti’nin kuruluşu ile başlar ve bilim,felsefe,mantık ile sürer. Ben yalnızca olup biteni,büyük aldanışı,büyük aldatılışı yazmak istedim;bir bilge olarak. Beni bunları yazmaya;damarlarımdaki kan değil ruhumdaki felsefe,mantık,bilim,onur,gurur,vicdan ve bilgelik zorladı.”
    alıntı http://birturkbilgesi.blogcu.com/turk-ler-asimile-edildi/11331893 adresten, merak edenler buradan makaleyi okuyabilirler.
    Bu düşüncede insan yetiştirmek isteyenleri, önayak olanları ya da destekleyenleri yoketmeye çalışıyorlar.

Leave a Reply