PDF Kitaplar sayfamız "Çizgi Söğüt Gölgesi-İçimizi Isıtanlar" PDF kitabı ve sesli anlatımları ile yenilendi.

İçimizi Isıtanlar

Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.

Çizgi Market

Genç Mühendisler: "Ben de Sonunda Bilgisayarcı Oldum" adlı kitabımı ücretsiz isteyebilirsiniz.

Blog İstatistikleri

  • 145.922 Ziyaretçi

Söylediklerinize Dikkat Edin Düşüncelere Dönüşür

Bildiğiniz üzere her sene sonu, belki de yıl sonu doğmuş olmanın verdiği avantaj ile, biraz da doğum güne mesajı gibi “Bu sene bunları yaptık…” mesajı yayınlarım. Genellikle biraz buruk (İçim Acıyor, 2006), biraz kızgın ve topluma küskün mesajlar. Kendimi bildim bileli hep toplumun sosyolojik sorunları ve zorlu ekonomik çıkmazları ile dertlenmişimdir. Bu sene bu geleneği biraz olsun değiştirmek istiyorum çünkü ben de değişiyorum.

Bu sene geleneksel “Geçtiğimiz yıl bunları yaptık…” mesajları yerine önümüzdeki sene neler yapacağız bunları yazdım sizlere ve böylece gelecekten bahsederken doğal olarak ümitsiz, planlardan bahsederken küskün veya dertli olunamayacağından, gençler için kötü bir örnek de teşkil etmiş olmayacağım. Çizgi Söğüt Gölgesi olarak çok daha güçlü ve Çizgi elektronik olarak da daha donanımlıyız. Artık iyimser olmaya karar verdim ve kendileri farkında değil iken insanlar için boşu boşuna döğünen, gerçekçi olacağım diye veya duyarlı olmak adına sürekli felaket tellâllığı yapan biri olmayacağım. Sadece ve sadece gençleri eğitmek ve bir nebze olsun onları okumaya, öğrenmeye, yenilikçiliğe, araştırma ve geliştirmeye yönlendirmeye odakladım kendimi.

Gençlere örnek olmalıyız ki bizi rol modeli olarak ele alan daha gelişmiş bir nesil yeşersin. Yenilikçi olmalıyız, kafamızdaki her plan heyecan doğurmalı. Toplumu eğitmeliyiz, beklentisiz ve karşılıksız. Çünkü borçluyuz. Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma hıyanettir. Araştırmacı olmalıyız ki biz başlayalım, arkadan gelenler de sadece kullanmaya, harcamaya ve tüketmeye alışmasınlar; araştırsınlar, denesinler, öğrensinler ve bulsunlar. Bulabilmelerini kolaylaştırmalıyız, bilgiyi paylaşmalıyız. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Eğer sadece okuyorsak unutabiliriz, aynı zamanda görüyorsak hatırlarız ama deneyebiliyorsak gerçekten anlamış da oluruz. İşte planlarımızın özeti…

Artık söylediklerime dikkat etmem gereken bir yaştayım ve Mahatma Ghandi’nin dizelerinde anlattığı gibi, bunların düşüncelerime esas teşkil ettiğinin de farkındayım. Tüm dostlarıma çok daha güzel, sağlıklı ve başarılı yıllar diler ve bir anlamda hayatımın felsefesini anlatan aşağıdaki Mahatma Gandi dizelerini okumalarını öğütlerim.

Söylediklerinize dikkat edin
düşüncelere dönüşür…
Düşüncelerinize dikkat edin
duygularınıza dönüşür…
Duygularınıza dikkat edin
davranışlarınıza dönüşür…
Alışkanlıklarınıza dikkat edin
değerlerinize dönüşür…

Çizgi Tagem geçmiş projeleri ve planlanan yeni projeler için tıklayınız!

 Save as PDF

Leave a Reply