PDF Kitaplar sayfamız "Çizgi Söğüt Gölgesi-İçimizi Isıtanlar" PDF kitabı ve sesli anlatımları ile yenilendi.

İçimizi Isıtanlar

Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.

Çizgi Market

Genç Mühendisler: "Ben de Sonunda Bilgisayarcı Oldum" adlı kitabımı ücretsiz isteyebilirsiniz.

Blog İstatistikleri

  • 145.922 Ziyaretçi

CompTIA Report: Global Growth Through Information Technology

How organisations and countries are leveraging economic growth through a focus on skills and talent

TURKEY

Cizgi TAGEM is the non-profit arm of Cizgi Electronics, a Turkish electronics company. It recognised the benefits that training and certification offer to its charitable and business goals. It decided to make a substantial investment in improving the IT skills of the local youth population.

Cizgi TAGEM created an e-education portal to help upskill Turkey’s youth population. Its aim is to give people within the technology sector a chance to develop their skills and progress, whilst making others aware of the potential future of a career in IT. As well as fulfilling its charitable intention, this ensures there will be a dynamic pool of young IT professionals in the coming years to meet its own IT needs.

To educate to a suitable level, Cizgi Tagem chose CompTIA’s A+ certification because it is developed and adopted by the global IT industry. It is also specifically structured as a globally recognised platform for career changers, for development in the workplace, and for further study. Hundreds of students are now taking an interest in the fastest moving sector in the country. Turkey wants to lead, not follow. Upskilling the large youth population to take advantage of a fast-moving and growing sector is Turkey’s chosen route to growth.

Tercüme:

İleri görüşlü şirketler kendi beceri gereksinimlerini karşılamaya çalışmaktadırlar. Çizgi Tagem, Türk gençliğinin becerilerini arttırmaya yardımcı olmak için bir e-eğitim portalı oluşturulmasına yatırım yapan bir Türk elektronik şirketi, Çizgi Elektronik’in kar amacı gütmeyen koludur.  Teknoloji çalışanlarının becerilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunarken diğer kişilerin IT kariyerinin potansiyelinden haberdar olmalarını hedeflemektedir.

Şirketin bu yardımsever amacı yerine getirilirken gelecek yıllarda gelişen IT ihtiyaçlarını karşılamak için dinamik genç IT uzmanları havuzu oluşturulmaktadır. Neticede yüzlerce öğrenci ülkenin hızla büyüyen sektörüne ilgi göstermektedir.

İngiltere bu örnekleri takip etmelidir. IT, İngiltere ekonomisinin oluşumunda büyük bir katkıya sahiptir ve yeni yetenekler aramaktadır. Bu potansiyelden yararlanılması, IT sektöründe kariyer değerinin arttırılması ve IT çalışanlarının eğitimi ve sertifikalandırılmasında yatırım anlamına gelir.

Eğer şimdi IT işgücümüzün geliştirilmesine yatırım yapmazsak geride kalacağımız gibi diğer şirketler ve ülkeler bu kazançlı piyasanın ödüllerini toplayacaklardır.

 Save as PDF

Leave a Reply