PDF Kitaplar sayfamız "Çizgi Söğüt Gölgesi-İçimizi Isıtanlar" PDF kitabı ve sesli anlatımları ile yenilendi.

İçimizi Isıtanlar

Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir.

Çizgi Market

Genç Mühendisler: "Ben de Sonunda Bilgisayarcı Oldum" adlı kitabımı ücretsiz isteyebilirsiniz.

Blog İstatistikleri

  • 145.922 Ziyaretçi

Çizgi Tagem Faaliyetleri İngiltere İçin Örnek Gösterildi!

Matthew Poyiadgi, “İngiltere, diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında IT becerilerinin oluşturulması konusunda geride kalıyor. Bu soruna çözüm getirilmeli” diyor ve Türkiye’den Çizgi Tagem’i Dünyada gayet itibarlı www.silicon.com internet sitesinde örnek gösteriyor.

IT skills: The UK must do more or be left behind
IT becerileri: İngiltere daha fazlasını yapmalı yoksa geride kalacak

By Matthew Poyiadgi, 4 August 2010 16:44

İleri görüşlü şirketler kendi beceri gereksinimlerini karşılamaya çalışmaktadırlar. Çizgi Tagem, Türk gençliğinin becerilerini arttırmaya yardımcı olmak için bir e-eğitim portalı oluşturulmasına yatırım yapan bir Türk elektronik şirketi, Çizgi Elektronik’in kar amacı gütmeyen koludur.  Teknoloji çalışanlarının becerilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunarken diğer kişilerin IT kariyerinin potansiyelinden haberdar olmalarını hedeflemektedir.

Şirketin bu yardımsever amacı yerine getirilirken gelecek yıllarda gelişen IT ihtiyaçlarını karşılamak için dinamik genç IT uzmanları havuzu oluşturulmaktadır. Neticede yüzlerce öğrenci ülkenin hızla büyüyen sektörüne ilgi göstermektedir. İngiltere bu örnekleri takip etmelidir. IT, İngiltere ekonomisinin oluşumunda büyük bir katkıya sahiptir ve yeni yetenekler aramaktadır. Bu potansiyelden yararlanılması, IT sektöründe kariyer değerinin arttırılması ve IT çalışanlarının eğitimi ve sertifikalandırılmasında yatırım anlamına gelir.

Makalenin orijinali için tıklayınız!

Makalenin Türkçe çevirisi

İndir (PDF, 313KB)

 Save as PDF

1 comment to Çizgi Tagem Faaliyetleri İngiltere İçin Örnek Gösterildi!

  • umit

    cizgi tagem karsiliksiz olarak gercekten cok onemli vee guzel bir is yaapiyor. acikcasi boyle bir sitenin ucretsiz olmasi tum Turkiye icin buyuk bir firsat. bence bundan sonra yapilmasi gereken oncelikle sitenin halk tarafindan bilinmesini reklamla saglamak. bu reklam olayi da bence ucretsiz olarak yapilabilir diye dusunuyorum. mesela Acun Ilica li ya bu proje bahsedilirse ucretsiz olarak sitenin reklamini yapacagini dusunuyorum. insallah onerimi dikkate alirsiniz ve bu guzel siteyi tum turkiye duyar.

    not: bilisim teknolojileriyle cok ilgili bir insan olmama ragmen siteyi tesadufen 1 ay once gordum. site hakkinda konustugum arkadaslarimin hicbiri bu siteyi bilmiyordu. bu da sitenin medyada yeterli oranda tanitimi yapilmadiginin bir gostergesidir bana gore.

Leave a Reply